Арт терапията в борбата с онкохематологичните заболявания у децата

Арт-терапията е един от основните методи за работа във Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания. Арт-терапията има положителен ефект върху децата, преборили рака, по няколко начина:
Емоционално изразяване: Арт терапията предоставя на децата възможността да изразяват своите чувства и емоции чрез изкуството, което им помага да се справят със стреса и тревожността, свързани с болестта.
Самоизразяване и самоувереност: Изкуството стимулира креативността и усилва чувството за самоувереност при децата, като им помага да се чувстват по-силни и по-сигурни.
Социални връзки: Арт терапията подпомага развитието на социални връзки при децата, тъй като груповата работа им предоставя възможност да споделят и взаимодействат с връстници с подобни преживявания.
Развлечение и забавление: Изкуството е начин децата да се откъснат от болестта и да се забавляват, като същевременно се концентрират върху позитивните аспекти на живота си.
Изразяване на надежда и вдъхновение: Процесът на създаване чрез изкуство може да бъде символ на надежда и вдъхновение за бъдещето за децата, помагайки им да гледат напред, дори и в най-трудните моменти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BG
Сайтът използва „бисквитки“ (cookies).