Три години с любов и надежда. Пътят на Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания

На 14 септември 2023 година, Възстановителният център за деца с онкохематологични заболявания (ВЦДОЗ) в България отбеляза своят трети рожден ден. Този уникален център, който единствен по рода си в страната и сред малкото от своя вид в света, вече се радва на успех след три години на постоянен труд и посрещане на стотиците семейства в нужда.
В деня на своята трета годишнина, ВЦДОЗ посрещна семейство №100, което стана символична цифра, означаваща непрекъснатата ангажираност и постоянното усърдие на центъра. Трите години, прекарани във ВЦДОЗ, бяха изпълнени с неспирна дейност, съсредоточена върху осигуряване на най-доброто лечение и грижи за децата с онкохематологични заболявания.
Центърът стана място на надежда и подкрепа, където децата и техните семейства се чувстват уютно и сигурно. Неговата мисия е да предоставя психологична, социална и медицинска подкрепа на децата, които се борят с тежки заболявания, както и на техните родители.
През тези три години ВЦДОЗ събра невероятни моменти, изпълнени с детски смях, нови приятелства и много усмивки. Семействата, които са посетили центъра, споделят своите истории на вдъхновение и надежда, благодарение на помощта и грижите, предоставяни от центъра.
„Благодарим на всички хора, които ни се довериха през тези три години,“ казва Д-р Иван Иванов, директор на ВЦДОЗ. „Обещаваме, че няма да спираме в нашата мисия да помагаме на децата и техните семейства в тяхната борба с онкохематологични заболявания. Нашата цел е да създадем по-светло бъдеще за тях.“
В дните, седмиците и годините, които идват, Възстановителният център за деца с онкохематологични заболявания в България ще продължи да бъде источник на надежда, подкрепа и вдъхновение за всички, които го посещават. Три години след своето откриване, той остава символ на непрекъсната борба и грижа за онези, които имат най-голяма нужда от нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BG
Сайтът използва „бисквитки“ (cookies).