Седмицата между 4-ти и 10-ти април бе изпълнена с богата програма.

Децата и семействата им се включиха в мини преход до Кръста, намиращ се в местността Градище над с. Безден, разходка до близкия яз. Бистрица и в излет до х. Люляка, която се намира в местността Беледие хан. Непосредствено до хижата се намира Крива река, от която децата събраха камъчета които изрисуваха по време на едно от занятията в арт-ателието. В арт-ателиетата децата развиват творческите си умения и пресъздават своите настроения като рисуват маски, картини на статив, моделират фигурки от пластилин и др.

За всички малки и големи фенове на продукцията „Фермата“ бе организирана екскурзия до с. Шума, откъдето се излъчваха епизодите от последното предаване. Потребителите видяха сградите, които бяха изградени от участниците, както и възстановения параклис на Шумския манастир „Св. Архангел Михаил“. Деца и родители се запознаха с отец Симеон, който им разказа историята на манастира. След спонтанно проведената беседа, всички деца получиха като подарък книга с житието на братята Кирил и Методий.

Наред с индивидуалните терапевтични сесии за деца и възрастни, за подпомагане процеса на сближаване между родителите бе осъществена фамилна терапия на двойката, целяща осъзнаване на ресурса им като партньори, преживели сериозно изпитание. В допълнение бе осъществена и терапевтична работа с преживяванията и емоциите на родителите чрез фингър арт, използване на метафорични карти, проективна метода, работа с нсъзнаваното.
Деца и родители се включиха в терапевтично ателие – „Приказки с бате Калчо“, в което всяко семейство работи заедно в екип.

Освен заниманията в ателиетата, потребителите взеха участие в различни развлекателни игри на открито. За любителите на спортните занимания бе организирано състезание по стрелба с лък. За бащите и момчетата бе организиран турнир по футбол на малки вратички, а любителите на колоезденето се включиха във велопреход до параклиса „Свети Йоан Златоуст“. Останалите желаещи да спортуват сред природата и да се възползвт от рекреационната терапия се отдадоха на спортни занимания, фитнес на открито и плуване.

Петъчният ден бе обявен за ден на магичното изкуство. В „Часът на илюзията“ Маг Джим се погрижи за доброто настроение с невероятни фокуси и предизвика много радост и смях у публиката. Малки и големи любители на илюзионното изкуство се забавляваха и с удоволствие се потопиха в света на магията.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BG
Сайтът използва „бисквитки“ (cookies).