Уъркшоп във Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания

На 13.12.2021г. се проведе предвидения в комуникационния план уъркшоп. На него присъстваха студенти магистърска степен по психология, желаещи да бъдат доброволци във Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания, както и един кандидат за работа на длъжност психолог. Като представители на Възстановителния център в уъркшопа се включиха управителят на центъра, двама психолози и аниматор.

Уъркшопът започна с кратко въведение, след което управителят на центъра направи презентация, с която запозна присъстващите с организацията на работа и дейността на центъра. След края на презентацията присъстващите зададоха много въпроси в личен и в професионален план. Особен интерес предизвика у тях работата с братя и сестри на деца с онкохематологични заболявания и със семейства, загубили дете в битката с рака.

След кратка почивка уъркшопът продължи като участниците се разделиха на две работни групи. В първата група под ръководството на единия от психолозите на центъра бе разгледан казус с братче на дете с онкохематологично заболяване. Втората група, под ръководството на другия психолог, работи по случай със семейство, загубило дете. След приключване на обсъжданията, групите представиха решенията на казусите си и всички заедно обсъдиха случаите.

В последната част на уъркшопа бе разгледана темата за доброволчеството като цяло и в частност във възстановителния център. Част от участниците споделиха своята мотивация да участват в дейностите на центъра като доброволци. Те споделиха ползите, които биха имали, ако станат доброволци: принос към каузата, творчески отдушник, чувство за полезност, нови връзки и приятелства, развитие на нови умения, чувство за принадлежност, обществено признание, професионално ориентиране или развитие, лично удоволствие. От страна на сдружението беше отбелязано, че доброволците са важни за организацията, защото чрез своите усилия осигуряват принос към реализиране на нейната мисия. Ето защо сдружението трябва да инвестира в ресурсите, необходими за развитие на доброволчеството и в набирането на доброволци, да ги мотивира, обучава и да уважава техния труд.

Накрая всички участници – гости споделиха своето удовлетворение от уъркшопа и заявиха, че с удоволствие биха се включили като доброволци в дейностите на Възстановителния център, а някои от тях изявиха желание в бъдеще да станат и част от екипа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BG
Сайтът използва „бисквитки“ (cookies).