Семейства център

Вече 13 семейства се възползваха от услугите на възстановителния център

Въпреки усложнената епидемичната обстановка, Възстановителният център за деца с онкохематологични заболявания функционира от откриването си до момента, и вече 13 семейства се възползваха от услугите, предоставяни в него.

Посетителите- деца, техните майки, бащи, братя, сестри, баби и дядовци се възползваха от услугите на центъра за период от три до седем дни, като сумарният престой до момента е 155 дни.

Осигуряването на средствата за цялостното функциониране на възстановителния център за период от две години, считано от 15 юли 2020г., е по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.

По време на работа усилията на екипа са насоченикъм занимания, в които всеки член от семейството да се чувства пълноценно, за да утвърди позитивна нагласа и нагласа за успех. За целта се прилагат специално разработените програми за работа със семейства, за работа с деца, за работа с братя и сестри на дете с онкохематологично заболяване и за работа със семейства, загубили дете в битката с рака.

Важно в работата на специалистите, работещи в центъра, е да дават пространство на ползвателите на услугата да говорят за собствените си преживявания, да се освободят отемоционалните блокажи и негативни чувства като вина, гняв и срам, за да си тръгнат с изпълнени с повече вяра и надежда.

Преминавайки през различни, специално разработени за тях планове за подкрепа, включващи индивидуална и групова психологическа работа, арт и рекреационна терапия, разходки в природата и ползване на закрития басейн, потребителите изразяват 100% удовлетвореност от престоя си и изразяват желание да го повторят.

Общият брой деца с онкохематологични заболявания, ползвали услугите на центъра до момента е 9. Общият брой членове на техните семейства е 24, от които братя и сестри – 7, майки и бащи – 15, баби и дядовци – 2.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BG
Сайтът използва „бисквитки“ (cookies).