На 9 септември, премиерът на Република България Бойко Борисов и вицепремиерът Томислав Дончев посетиха първия в България и осми в света възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания построен в село Опицвет, община Костинброд

Министър-председателят и заместник министър-председателят бяха посрещнати от г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Борислав Борисов – кмет на село Петърч, г-н Александър Ненов и инж. Теодора Гогова – зам.-кметове на община Костинброд, и управителния съвет на сдружение “Деца с онкохематологични заболявания”.

МОН предостави 1 223 983 лева на община Костинброд за осигуряване на цялостното функциониране на възстановителния център за деца с онкохематологични заболявания. За реализацията на проекта беше подписан договор между Министерството на образованието и науката и общината.

Средствата се отпускат по проект на администрираната от МОН програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, която е финансирана от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Центърът е третият подобен в Европа и осми в света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BG
Сайтът използва „бисквитки“ (cookies).