Програмният оператор на програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономически пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021 г. към Министерство на образованието и науката предостави 1 223 983 лева за осигуряване на цялостно функциониране на Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания.

За реализацията на проекта беше подписан договор между Министерството на образованието и науката и община Костинброд.

В центъра ще се предоставя рехабилитация и психологическа подкрепа за деца и младежи след тежко лечение с химиотерапия или лъчетерапия. Подкрепа ще получат и техните семейства, за които периодът на лечение също е изключително труден.

Средствата се отпускат по проект на администрираната от МОН програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, която е финансирана от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

В дейностите на проекта е заложено и разработване на национална методология за интегрирани психологически и социални услуги от работещите в центъра специалисти, както и изготвяне на програма за обучение на персонала, който ще предоставя възстановителните грижи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BG
Сайтът използва „бисквитки“ (cookies).